Regelmatig ontvangen wij computers waar data op staat die niet meer toegankelijk is. Bijvoorbeeld vanwege een defecte harde schijf.
Maar al te vaak blijkt er geen backup te bestaan van documenten, foto’s en e-mail, en als er al een backup bestaat, dan is die niet van recente datum. Soms is dit een regelrecht drama.

Kortom, hier komt de edele kunst van dataherstel om de hoek kijken.
Om maar meteen het belangrijkste te noemen:
ZET DE COMPUTER UIT EN DOE HEM NIET MEER AAN.
Daarna zoekt u een deskundige die de data eventueel kan herstellen. (Bijvoorbeeld Verolan)

Het is van het grootste belang dat de computer uitgezet wordt, omdat het onmogelijk is om data te herstellen op plekken van de harde schijf waar alweer nieuwe data is geschreven.
Alleen het aanzetten van de computer zorgt er al voor dat Windows een nieuw Herstelpunt aanmaakt, er wordt dus geschreven op de harde schijf. Met een beetje pech is dat op de plek waar die onvervangbare foto stond. Overschreven data = geen data

Wij zijn in staat data te herstellen van verdwenen partities, (per ongeluk) geformatteerde harde schijven en data die opeens verdwenen lijkt te zijn. Daarnaast zijn er ook vele mogelijkheden om data van defecte USB-pennen te herstellen en foto’s te redden van gewiste of geformatteerde digitale fotokaartjes.

Helaas zijn wij beperkt zijn in onze mogelijkheden.
Daarom hanteren wij geen torenhoge tarieven voor dataherstel.

Wanneer uw laptop in de vijver heeft gelegen of de computer “gered” is uit een brandend huis dan nemen wij contact op met een professioneel dataherstel bedrijf.
Deze halen de schijf op, geven een gratis advies over de mogelijkheden van de te redden data en de te verwachten kosten.

Samengevat: SCHAKEL DE COMPUTER UIT.
Raak vooral niet in paniek! Haal geen noodgrepen uit zoals het opstarten van Scandisk (schijfcontrole) of het uitvoeren van Systeemherstel.
Schrijf exact op wat de laatste handelingen waren voordat het probleem optrad en bel ons direct op voor advies.
Tel: 030-699 4824

O ja, en maak regelmatig een backup….